Præstens hilsen

Af hjertet tak…’

’Af hjertet tak …  ja, det lyder som en lidt gammeldags vending. Sådan lidt Dronning Margrethe-agtigt fra hendes gode nytårstaler. Denne hilsen til jer alle i vores dejlige sogne i Vestermose, er hverken en kongelig hilsen og ej heller en nytårstale, men nogle dybtfølte ord.

Af hjertet tak for alle de fantastiske år i Sønderup, Nordrup og Gudum sogne. Jeg flyttede hertil Sønderup præstegård i november 2000, og årene er fløjet afsted. Jeg groede sammen med sognene, slog rødder, og så blev det bare til disse mange år. Ved et kig på præstetavlen i Sønderup Kirke fremgår det, at vi skal helt tilbage til August Møllers tid (1898-1921) for at finde en præst, som har gjort tjeneste her længere end jeg.

Men det er jo ikke kun antallet af år, som tæller, det er også årenes fylde. Derfor er det, at ordene ’af  hjertet tak’ er dét, som ligger mig nærmest for.

Med tre menighedsråd har der været mange møder, - nødvendige møder for at danne gode rammer for kirkernes liv og vækst. Og så har der været mange uforglemmelige møder mellem mennesker ved gudstjenester, kirkelige handlinger, børneklub, sogneaftner, strikke-café, studiekreds, Gospe4All, Grundlovsfest m.m.

Specielt vil jeg prise møderne mellem mennesker. Vi har et udtryk, der hedder ’et uforglemmeligt møde’. Og hvad er et uforglemmeligt møde? Jo, det er et møde, der giver liv, glæde og befrielse. Og dette kan finde sted, også selvom sorgen og dødens strenge klinger med. Nogle mennesker er bedre i stand til at tvinge velsignelse ned fra Himlen, derfor er det så velsignet godt at møde mennesker, som får andre til at vokse, føle sig større, favnet, inkluderet, - ja, elsket.

Hemmelighed
Og nu vil jeg røbe en lille hemmelighed. For hvad er det, der gør, at jeg hver dag kan vågne op med tilfredshed, glæde og forventning. Jo, det er af den simple grund, at jeg ser frem til et møde med et menneske. Og hvor har jeg dog været privilegeret som præst ved at møde så mange mennesker i alle mulige situationer, i glæde og sorg, og i alt det, som vores liv er spændt ud imellem.

Og så har jeg et lille beskedent råd til livsglæde: sørg for at du hver dag har et møde med et menneske, som vil dig det godt. De møder, der har betyder mest for mig, har med gensidig forståelse, indlevelse og respekt at gøre. Det sande møde kan betyde forandring, trøst, opladning og livsmod. Ja, og så vover jeg at bruge udtrykket lykke om det velsignede møde. For det er det levende liv, der ånder på os.

’Ånd over ånder, kom ned fra det høje,
ånd, som med Fader og Søn er vor Gud!

Kom vore sjæle tilsammen at føje,
kom at berede den himmelske brud,

kalde, forsamle, og Jesus forklare,
bygge Guds kirke, oplyse hans folk!

Det er din gerning, lad os den erfare,
vær i vort hjerte Guds kærligheds tolk.’

’Af hjertet tak’ for alt og ethvert sandt møde. Guds fred og velsignelse.

De kærligste hilsner fra Helene

Festgudstjenste med Helene og ’Gospel4All’ påskedag den 21. april kl. 10:30 i Sønderup Kirke.
Efterfølgende er der samvær i Mødesalen.