Kunst og Kirker 2020 den 7. og 8. november er aflyst

Sted: Se program på kunstogkirker.dk

Tidspunkt: 07.11.2020 10:00

For tredje år i træk er Sønderup og Gudum kirker med i dette spændende projekt.

Besøg hjemmesiden, hvor der løbende er opdatering. www.kunstogkirker.dk

Og www.facebook.com/kunstogkirker

Kunstudstillingerne finder sted lørdag d. 7. og søndag d. 8. november 2020.

Fra ”lidt bag kulisserne”
En ide opstod: ”Kan det mon lade sig gøre at etablere et projekt hos os, som det i Holland, hvor kunstnere udstiller deres værker i lokale Kirker ?” – tænkte Branka Lugonja.
Med Estrid Eriksens, Per Thuesens og venners hjælp – blev frøet sået.
Jeg var så heldig at være med fra det allerførste møde, hvor vi holdt barnet over dåben, og navngav det ” KUNST og KIRKER”.
Første udstilling, i fjorten – femten lokale kirker, i 2018 ville nu vise, om barnet kunne gå selv…
En stor succes blev det! Omkring 3000 gæster besøgte os !
Lige siden starten har det været mig en fornøjelse, som almindeligt menighedsrådsmedlem, at være med til de mange møder og brainstorminger, der er nødvendige for at køre et så stort projekt ! Det er derfor vigtigt med en skarp leder. Og Per Thuesens iver og forrygende entusiasme har ledt os med fast hånd, styret os alle derhen, hvor ”Barnet” blev modnet og viste sin levedygtighed ved at kunne samle ca. 6000 besøgende i 2019. Bravo !
Inden længe ruller vi arrangementet 2020 ud. Men grundet en vis pandemi, er kunstnerkredsen i år udelukkende store, forrygende navne fra Danmark. Og det er jo ikke så tosset endda ! Vi glæder os igen i år til at møde vore mange gæster til spændende kunstsamtaler og beundring af vores fantastiske Kirker.
På gensyn.
Anders Yttrup.